Jak upiec babeczki bez cukru i mąki? [zdjęcia]

DSCN6992Nie trzeba używać mąki, aby upiec pyszne babeczki! Co więcej, możemy się też obyć bez cukru. Będzie zdrowo i smacznie.

Potrzebujemy:

* szklanki daktyli,

* 400 g serka homogenizowanego naturalnego,

* 4 jajek,

* 200 g otrębów owsianych,

* 2 łyżeczek proszku do pieczenia,

* 1 łyżki kakao,

* ewentualnie prażonej komosy ryżowej do posypania.

 

Daktyle namaczamy przez godzinę w wodzie, wodę odlewamy, daktyle mielimy blenderem na pastę. Do wysokiego pojemnika przekładamy masę daktylową, dodajemy serek homogenizowany, jajka i mieszamy. Do tej masy wsypujemy otręby, proszek do pieczenia i kakao, mieszamy. Wlewamy do foremek na muffinki i posypujemy komosą ryżową. Pieczemy 30 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Smacznego!

 

DSCN6968 DSCN6974 DSCN6975 DSCN6978 DSCN6979 DSCN6980 DSCN6981 DSCN6982 DSCN6984 DSCN6985

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s