Jak upiec babeczki bez cukru i mąki? [zdjęcia]

DSCN6992Nie trzeba używać mąki, aby upiec pyszne babeczki! Co więcej, możemy się też obyć bez cukru. Będzie zdrowo i smacznie.

Potrzebujemy:

* szklanki daktyli,

* 400 g serka homogenizowanego naturalnego,

* 4 jajek,

* 200 g otrębów owsianych,

* 2 łyżeczek proszku do pieczenia,

* 1 łyżki kakao,

* ewentualnie prażonej komosy ryżowej do posypania.

 

Daktyle namaczamy przez godzinę w wodzie, wodę odlewamy, daktyle mielimy blenderem na pastę. Do wysokiego pojemnika przekładamy masę daktylową, dodajemy serek homogenizowany, jajka i mieszamy. Do tej masy wsypujemy otręby, proszek do pieczenia i kakao, mieszamy. Wlewamy do foremek na muffinki i posypujemy komosą ryżową. Pieczemy 30 min. w średnio nagrzanym piekarniku.

Smacznego!

 

Po więcej przepisów zapraszam do działu Kuchnia na Mamkowo.pl!

 

DSCN6968 DSCN6974 DSCN6975 DSCN6978 DSCN6979 DSCN6980 DSCN6981 DSCN6982 DSCN6984 DSCN6985

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s