Jak zrobić chrupiącą panierkę? [zdjęcia]

Marzysz o mięsku w panierce jak z fastfooda w domowym posiłku? To proste. Wystarczą Ci płatki śniadaniowe i papryka w proszku.

 

 

 

Panierka z płatków kukurydzianych jest smaczna i zdrowa. To muszą być oczywiście niesłodzone płatki, bez dodatków.

Musimy je rozdrobnić. Można to zrobić w młynku (ale pamiętajmy, że cząstki nie mogą być zbyt drobne) czy też za pomocą ostrzy blendera. Jeśli nie dysponujemy odpowiednim sprzętem, wystarczy wsypać szklankę płatków do mocnego worka i utłuc za pomocą najzwyklejszego kuchennego tłuczka.

Przesypujemy rozdrobnione płatki do pojemnika, teraz czas na przyprawy.

Podstawą jest słodka papryka w proszku (2 łyżki na szklankę płatków). Możemy też dodać nieco ostrej papryki i innych ulubionych przypraw.

Mieszamy i gotowe!

.Smacznego!

Reklamy

Jedna myśl w temacie “Jak zrobić chrupiącą panierkę? [zdjęcia]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s